Pogledajte nevjerovatnu transformaciju stare kuće u raskošnu vilu sa bazenom i jacuzzijem na krovnoj terasi!

Kako najkraće opisati potpunu preobrazbu poludovršene, neugledne, otočke kuće u spektakularnu modernu luksuznu vilu s 22 metra dugim bazenom i jacuzzijem na krovnoj terasi?

Mogli bi je nazvati fenomenalnim makeoverom ili nevjerovatnom transformacijom, ali vjerujte mi na riječ, ova kuća na otoku Istu u zadarskom arhipelagu i sjajan posao koji je na njoj napravljen, pojmu rekonstrukcije zaista daju novu dimenziju. Ova vila nije samo lijepa već je i “pametna” te energetski osmišljena kuća. Kompletno je klimatizirana najmodernijim sustavom grijanja i hlađenja, takozvanim “fan coil” sustavom. U posljednih nekoliko godina “fan coil” vrlo je popularan zbog mogućnosti svojevrsnog prebacivanja sistema sa grijanja na hlađenje i suprotno. Uz to, za hladne, burne, otočke dane, kuća ima osigurano i podno grijanje. Ovo opravdava da je ova kuća i pametna.

Vila se nalazi uz samo more pa je njena okućnica jednostavna i predviđena za uživanje oko bazena. Iako je dug čak 22 metra, bazen je “stopljen” s kućom i nenametljivo prati sve djelove dvorišta te sadržaja koje ga okružju. Izlaskom iz dnevnog boravka dolazi se na dio za plivanje koji se proteže cijelom dužinom do ljetne kuhinje te lounga za relaksaciju pa tako cijeli prostor izvsno komunicira. Pomoćni objekt u dvorištu uz ljetnu kuhinju ima sanitarni čvor te posebnu sobu s kupatilom.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started